lördag 25 januari 2014

Stekt Fisk

Jag, Alexander och Theodor jobbade tillsammans med att laga till en fisk. Vi sköljde fisken lite innan vi la på salt och sedan penslade på ägg och sen ströbröd. Sedan la vi fisken på en stekpanna med smör i och stekte fisken tills den blev klar. Medan vi stekte fisken så skalade vi en potatis och kokade den, men bara lite eftersom vi skulle steka potatisen sen. När potatisen hade kokat lite tog vi ut den från vattnet och delade den i små bitar och stekte potatisen tills den blev lite mellan bruna.

Ingredienser:

125-150 g Fiskfile
1 krm salt
1 msk margarin eller olja
Ströbröd
Ägg


Detta var nog en bland de sämsta lektionerna jag haft, vi var tre i ett kök och tycker att det blir lite för mycket med tre personer som går runt och ska hjälpa till att laga. Fisken blev hyfsat bra, bara att fisken blev klart långt innan potatisarna blev klara. Alexander och Theodor ville ha bearnaisesås, själv tror jag aldrig att jag ätit det, och vet därmed inte riktigt hur den ska vara eller ingredienserna, så det var mest Alexander och Theodor som hållde på med att laga såsen. Men min åsikt på såsen tror jag inte var särskilt bra, luktade väldigt illa och såg inte ut att vara en sås alls.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar