torsdag 12 september 2013

Bikarbonats frallor/bröd

Jag jobbade med Linus och vi gjorde Bikarbonats frallor/bröd. Vi blanda samman alla de torra ingredienserna så som vetemjöl, Grahamsmjöl, Grovt rågmjöl, rågkross, vetekli, Vetegroddar, salt och till sist bikarbonat. Vi blandade alla de ingredienserna i en bunke tills allt var blandat tillsammans. När vi hade gjort det så tillsatt vi fil och sirap och blandade det. Vi smälte smör och penslade formarna med det smälta smöret och hällde sedan i smeten/degen i formarna och hade innen brödet i ungen i ungefär en halvtimma.

Klart!

Ingredienser:
1,5 dl Mjöl
0.5 dl Grahamsmjöl
1 dl Rågkross
2 msk Vetekil
2 msk Vetegroddar
2 krm Salt
1 tsk Bikarbonat
2.5 dl Fil
0.5 dl Sirap





onsdag 4 september 2013

Scones

Jag och Tobias har bakat scones. De första vi gjorde var att sätta på ugnen på 250 grader. Vi blanda samman de torra ingredienserna så som vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vi la sedan i margarinet och blandade tillsammans de med fingrarna. Till sist hällde vi i mjölk och blandade de med en träsked för att få ut en deg. Vi delade degen i två och sedan la vi dom på plåten och skåra och nagga dom och sedan ställde vi in dom i ugnen i tio minuter.

INGREDIENSER:
4 1/2 dl Mjöl
2 tsk Bakpulver
50 g Margarin
2 dl mjölk
 


De vi bakade blev bra och det gick rätt fort att göra dom också.


När man bakar med jäst så måste man jäsa degen först innan man kan sätta in den i ugnen medans bakpulver behöver inte jäsa före utan det är som att degen jäser sig i ugnen.